Konvolutt på blå bakgrunn med et rød varselikon med tallet 1 på seg.

Nyhetsbrev 1 / 2024

Årets første nyhetsbrev i 2024 ble sendt ut til medlemmer i starten av februar. Innhold: Aktivitetene er i gang igjen etter jul og nyttår. Hold av 22. februar (medlemsmøte) og 17. april (årmsøte). Besøk fra landsleder Ole-Marius og mye mer. Les mer her!

Året som har gått…

I 2023 hadde vi stor økning i aktiviteter og fikk flere nye medlemmer. Rekelagene før jul ble en stor suksess og vi går inn i det nye året med stor motivasjon.
Takk til alle våre frivillige gruppeledere og andre frivillige som muliggjør all den flotte aktiviteten vi har i MHO!

…og året som er godt igang

2024 er godt i gang allerede, og februar står for tur. Aktivitetene er i gang etter jul og nyttår.

16. januar fikk vi besøl fra Bedriftsidretten i Oslo og Akershus. Daglig leder Tore Wiken holdt foredrag om kosthold og ernæring.

Torsdag 25. januar var vi så heldige å ha 8 billetter til en komedie med lang fartstid på Nationaltheatret: Karusell. Det var duket for musikk, sang og forviklinger. En morsom teaterforestilling som definitivt falt i smak hos de som deltok!

Badstupraten er igang igjen med iskalde bad og varm badstu på Oslo badstuforening sin badstu «Måken». Bli med på mandager kl. 12-14.

Tegnemandag maler, tegner og fargelegger på mandager kl. 18-20 i våre lokaler på Arbeidersamfunnets plass 1. Vi holder alle på med hvert vårt sammen.

Samtalegruppe for menn hadde 24. januar besøk av Steinar Kvam fra Reform – ressurssenter for menn. Samtalegruppen er ikke en terapigruppe, men rett og slett en gruppe av og for menn hvor dere kan snakke om det som opptar dere.

Rødt omriss av en gruppe menn på blå bakgrunn.
Samtalegruppa møtes i våre lokaler på Arbeidersamfunnets plass 1, onsdager kl. 17-19

Skravlekoppen Romsås møtes på onsdager kl. 11-13:30 over en te- eller kaffekopp på Romsås Frivilligsentral.

Sy-dilla er nå godt representert over hele byen: Bjørvika (annenhver onsdag), Furuset (tirsdager), Stovner (tirsdager) og Romsås (mandager/torsdager)

Interessert i klatring? Autobelay (selvsikring) og/eller buldring. Vi har lyst til å starte opp igjen klatregruppene på Skullerud (onsdager kl. 11-14) og Torshov (fredager kl. 12-14). De kan starte opp igjen når vi har minst 4 deltakere på hver som vil delta fast. Meld interesse til oslo@mentalhelse.no

Se hele kalenderen med aktiviteter her på vår nettside (trykk på Se alle arrangementer): https://mentalhelse.no/oslo/
Eventuelt kan du gå direkte til kalenderen ved
å trykke her: https://mentalhelse.no/oslo/event/

Medlemsmøte 22. februar

På Ensjø Musikkscene kl. 17. Enkel servering. Underholdning fra Kari Svendsen. Landsleder i Mental Helse, Ole-Marius Minde Johnsen, orienterer om arbeidet i sentralstyret. I tillegg orienterer vi om aktivitetene og arbeidet i MHO.

Årsmøte 17. april

Årsmøtet er lagets høyeste myndighet. Her vil årsberetning, årsregnskap, handlingsplan, budsjett og valg stå på agendaen. Mer info og sakspapirer
kommer. Hvis du har lyst å ta på deg tillitsverv i Mental Helse Oslo eller har forslag til andre kandidater, er det fint om du tar kontakt med leder av valgkomiteen på epost: tom.guldberg@mentalhelse.no. Siste frist for innspill er 15. mars.

Opplevelser i Oslo

Serien med arrangementer vi har kalt Opplevelser i Oslo fortsetter. Vi har tidligere invitert til besøk på Munchmuseet, kirkekonsert, rekelag og ernæringsforedrag. De neste arrangementene som er planlagt er: Nasjonalmuseet 8. februar, Naturhistorisk museum 29. februar og enkel førstehjelp 14. mars.

Fint om dere som er interessert gir tilbakemelding på e-post oslo@mentalhelse.no eller på tlf 940 65 739 så vi får oversikt over antall deltakere. Du kan også melde deg på enkeltarrangementer. Vi arbeider fortløpende med nye planer. Det legges ikke opp til egenandeler for disse arrangementene.

Landsleder Ole-Marius på besøk

Mental Helses landsleder, Ole-Marius Minde Johnsen, besøkte Sydilla Romsås, Sydilla Stovner og Tegnemandag på mandag 29. januar.

Oslo Røde Kors Turgruppe vår 2024

De inviterer på tur annenhver søndag. Dette er et tilbud til mennesker med psykiske
helseplager som ønsker å gå tur sammen med andre. Turene er åpne for deltakere i Oslo Røde Kors, deltakere på Fontenehusene i byen og medlemmer i Mental Helse Oslo. Alle kan delta og tempoet tilpasses de som er med.


Møteplass Ibsen-statuen på forsiden av Nasjonalteateret kl. 12.00. Ta med egen mat og drikke. Spørsmål? Ta kontakt på 469 02 604 som besvares lørdag ettermiddag og søndag formiddag før tur. Se fullstendig oversikt over vårens turprogram her.