Person som chatter med Sidetmedord. Vi ser personen holde en mobiltelefon og kan lese chatsamtalen.
Mental Helses hjelpechat, Sidetmedord, er døgnåpent, gratis og anonymt. (Foto: Emilie Gjengedal Vatnøy)

Døgnåpen chat fra 1. september

Alle som trenger noen å dele tanker med kan fra 1. september få svar på chat hele døgnet – hele uka. Med dette blir Mental Helse sin chat Norges første døgnåpne chat tilgjengelig for alle aldersgrupper og behov.

Chatten er en del av sidetmedord.no: en nettbasert tjeneste for de som ønsker å skrive om det som er vanskelig. Sidetmedord.no, som drives av Mental Helse Hjelpetelefonen 116 123, mottar årlig over 100 000 henvendelser, gjennom både forumtjenester og chat. Bare i første halvdel av 2021 har chattetjenesten besvart 32000 henvendelser.

1.september var det høytidelig åpning døgnåpen tjeneste. Ordfører i Skien, Hedda Foss Five, stod for snorklippingen, og uttrykte at hun syntes det er fantastisk at man nå kan chatte med noen hele døgnet.

– Særlig er denne tjenesten viktig for barn- og ungdom som ofte velger chat fremfor telefon, understreket hun.

Prosjektleder Kenneth Pedersen gav en kort presentasjon av prosjektet, og fortalte at dette er et resultat av en enorm økning i henvendelser til chatten.

Mental Helses landsleder, Jill Arild, var også til stede og fulgte opp det Foss Five ga uttrykk for.

– I tillegg må jeg bare legge til at jeg er umåtelig stolt av alle tjenestene ved Hjelpetelefonen, og ikke minst de ansatte, som nå bemanner både telefon og chat hver dag – hele uka – hele døgnet, sa en stolt landsleder.

30 nye veiledere

Sidetmedord.no sin chat blir døgnåpen fra 1. september: Prosjektleder Kenneth Pedersen er spent på ukene som kommer.

– Vi har over tid sett en økende tendens i antall henvendelser og vi er veldig glade for at vi nå kan imøtekomme behovet for å være der for de som trenger det – hele døgnet – hele uka, forteller han.

– Vi har i sommer hatt en spennende ansettelsesprosess av flere nye motiverte medarbeidere, og nå er 30 veiledere kurset og sitter klare til å besvare og være der for den som trenger det.

De som kontakter sidetmedord.no er mennesker i alle aldre og i alle livssituasjoner. Alt fra tenåringer som har utfordringer på skolen, med selvskading, selvbilde, mobbing og angst. Til pensjonister som sliter med ensomhet og depresjon. Tjenesten er gratis og selvsagt anonym. Veilederne har ulik bakgrunn, kompetanse og livserfaring.

Tjenesten finner du her: sidetmedord.no
Chatten er også tilgjengelig på mentalhelse.no

Kontaktinfo:

Aslaug Timland Dale, daglig leder Mental Helse Hjelpetelefonen, tlf: 976 86 272
Kenneth Pedersen, prosjektleder sidetmedord.no, tlf: 41204166