Ole-Marius Minde Johnsen er ny landsleder i Mental Helse

– Det er en utrolig stor ære å bli valgt som landsleder for Mental Helse. Sammen skal vi jobbe for endring, vekst og nye muligheter, sier den nyvalgte landslederen.

Minde Johnsen ble valgt til ny landsleder for Mental Helse, 20. november på Mental Helses landsmøte 2022.

– Jeg har vært spent, og har grugledet meg til denne helgen. Men, jeg har opplevd et landsmøte som er klare for fornyelse og ønsker endring, griper mulighetene og skaper vekst! Det har vi vist gjennom vedtakene i helgen, sa Minde Johnsen, da han ble valgt til ny landsleder i Mental Helse.

Les også: Frivillig arbeid har gitt livet ny mening

Brenner for frivilligheten

Minde Johnsen har vært aktiv i Mental Helse siden 2016, og har vært fylkesleder for Mental Helse Finnmark og frem til i dag for Mental Helse Troms og Finnmark.

– La det ikke være noe tvil. Jeg kjenner organisasjonen fra grasrota, og vet hvordan det er å stå i møte med våre medmennesker i lokallag. Jeg ser og opplever hvor viktige vi er, og hvordan jeg selv har vokst i løpet av disse årene, forteller Minde Johnsen.

– Frivilligheten og lokallagsarbeid er noe jeg brenner for, legger han til.

Minde Johnsen legger ikke skjul på at det også er utfordrende å snakke på vegner av en utrolig bred medlemsmasse, og en organisasjon som skal være premissleverandør av politikk innenfor psykisk helse.

– Det er ikke alltid lett å møte systemet som vi ofte stanger i, og klare å snakke med de ansvarlige for å skape endringer. Men det har jeg klart, det har dere også klart. Men, vi er ikke der vi vil være enda. Vi skal kreve at brukermedvirkning er på plass. Ingenting om oss, uten oss!

– «Æ e klar!»

Minde Johnsen har vært aktiv i organisasjonslivet i 15 år, i ulike organisasjoner.

– I løpet av disse årene har jeg skjønt en ting: Her har jeg det godt. Jeg elsker å kunne jobbe med et team hvor vi sammen drar, med ulik bakgrunn og styrker. Vi drar lasset sammen.

En landsleder skal sørge for at hele sentralstyret drar dette lasset, viser Minde Johnsen til.

– Vi skal fremme hverandres styrker, sørge for debatt, gode vedtak, og ta vår plass i samfunnet. Vi skal styrke organisasjonsleddene. Bygge opp frivilligheten, gi verktøy og skape endring gjennom vår strategi.

Nå ser den nye landslederen frem til å ta fatt på nye oppgaver:

– Æ er klar! Klar til å ta ansvar! Æ er klar til å skape vekst og endring sammen med det nye sentralstyret, sier han på ekte nordnorsk, i sin valgtale som ny landsleder i Mental Helse.

Det nye sentralstyret i Mental Helse.

Med seg på laget har han et nytt sentralstyre:

Nestledere
1. nestleder Aina Nybakke
2. nestleder Haakon Steen

Styremedlemmer:
Karl Olaf Sundfør
Mille Falstad
Nooshin Zaery
Andreas Lund

1. vara Frode Wærøy
2. vara Tariq Eide
3. vara Abdurreheman Khan
4. Anders Øyan