Else Kåss donerer discokula si til innsamlingsaksjon for Mental Helse

Starter spleis for Mental Helse Hjelpetelefonen

Politibetjent Marius Ulekleiv fikk ærespris i politiet for sin åpenhet om angst, depresjon og selvmordstanker. Nå har han startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe andre. – Hjelpetelefonen redder liv.

Else og marius innsamlingsauksjon mai og juni 2023
VINN ELSES DISKOKULE: Marius Ulekleiv, podcast-makker i Trygt Rom, Endre Midtstigen og Mottaket Media har opprettet en spleis til inntekt for Hjelpetelefonen. Blant alle som donerer trekkes en vinner som mottar Else Kåss Furuseth sin kjente diskokule i posten. (Foto: privat)

Spleisen er et samarbeid mellom Mottaket Media og Trygt Rom, og vil vare fra 3. mai til 30. juni. Marius håper på stor støtte til Mental Helses hjelpetelefon og -chat:

– Jeg har sett tallene på antall henvendelser til hjelpetelefonen og har selv erfart hvor viktig det er å kunne ta opp telefonen og snakke med noen gjennom de vondeste periodene i livet. Hjelpetelefonen er en livsviktig tjeneste og behovet for hjelp har aldri vært større, sier han.

Marius nådde bunnen og orket ikke å leve lenger. Les hans historie her.

Rekordstor pågang og kutt i støtten

I 2022 fikk Mental Helses svartjenester hele 375.000 henvendelser. Det er ny rekord, og godt inn i 2023 ser det ut til at det blir minst like mange henvendelser i år.

Samtidig som at henvendelsene øker, er det paradoksalt å se at det nå kuttes i de årlige tilskuddene fra myndighetene.

– Våre tjenester er et lavterskeltilbud som hjelper mennesker i nød og sparer samfunnet for flere titalls millioner kroner årlig. Køene til psykisk helsehjelp fortsetter å øke, mens vi bare er én telefon eller chatsamtale unna. Behovet er størst i nattetimene, når alt annet er stengt, forteller Linda Berg-Heggelund, generalsekretær i Mental Helse.

Mental Helse klarer ikke å hjelpe alle de tusener som kontakter svartjenestene hver eneste dag, og mange blir dessverre stående alt for lenge i kø for å få hjelp.

– I ytterste konsekvens må vi kutte i det døgnåpne tilbudet. Mental Helse ønsker å være der for alle som trenger noen å snakke med, hele døgnet. Derfor er vi svært takknemlige for dette fantastiske initiativet og vi håper at mange vil støtte innsamlingsaksjonen, sier Berg-Heggelund.

Trekker en heldig vinner

Blant alle som donerer penger til spleisen, trekkes en heldig vinner som mottar en premie i posten. Premien blir donert av ingen ringere enn Else Kåss Furuseth.

– Premien er Else sin diskokule, som etterhvert har blitt et kjent innslag i TV-ruta. Diskokula har for Else vært et symbol på liv, glede og fest i hverdagen – og nå kan den bli din! Vi er veldig glade for å ha med oss Else Kåss Furuseth på laget, smiler Marius.

Else har også gjestet podcasten, Trygt Rom, som Marius driver sammen med bestekompisen Endre Midtstigen, som er psykolog. I episoden snakker hun om hvordan det er å være etterlatt etter selvmord. I episoden blir også innsamlingsaksjonen nevnt.

Den varer i to måneder og avlsuttes med et smell:

– Etter hvert blir det nemlig kjendis-auksjon – så følg med for mer info, oppfordrer Marius.

Hjelp Mental Helse å redde liv:

Støtt spleisen til Trygt Rom og Mottaket Media her!

Dsc07708(1)
KAMPSAK: Politibetjent Marius Ulekleiv nådde bunnen etter å ha presset seg selv alt for hardt, alt for lenge. Mental Helse har blitt hans kampsak og Marius har nå tatt initiativ til en spleis til inntekt for Mental Helse Hjelpetelefonen. – Et fantastisk initiativ som vil komme alle brukere av tjenesten til gode, sier generalsekretær Linda Berg- Heggelund. (Foto: Emilie Gjengedal Vatnøy)