Johnny Leo går 150 km baklengs i tøfler for Mental Helse.

Går 15 mil baklengs i tøfler for Mental Helse

Johnny Leo Olsen mistet bestekompisen sin i selvmord. Siden har han hatt lyst å gjøre noe for å sette fokus på psykisk helse. I sommer skal han gå baklengs fra Stavern til Oslo – i tøfler.

Høsten 2020 skjedde det utenkelige. Kevin var lettet da han fikk plass på Recoveryakademiet i Hurdal, endelig skulle han få hjelp. Lykken ble kortvarig. Kevin ble funnet død på senteret kort tid etter.

– Kevin fikk ikke hjelpen han trengte, og det endte med at han tok sitt eget liv. Mitt ønske er at mennesker som har det vanskelig skal få hjelp før det er for sent. Vi må gjøre noe fort, og derfor har jeg startet en innsamlingsaksjon for Mental Helse, forteller Johnny Leo.

Baklengs i 15 mil i tøfler for Mental Helse: Støtt spleisen til Johnny Leo her!

Les også: Sykler Europa på langs og tvers for Mental Helse

150 km for 150.000 kroner

Johnny Leo ville gjøre mer enn å starte en spleis, og har latt seg inspirere av venner som har utført stunt for hjertesakene sine. Mellom annet tidligere verdensmester i triksing, Adrian Krog, som trikset fra Bergen til Oslo i fjor, til inntekt for Kreftforeningen.

– Jeg fikk veldig lyst å gjøre noe lignende, men siden jeg ikke er like god til å trikse bestemte jeg meg for å gå baklengs. Jeg kontaktet Adrian som utfordret meg til å gjøre det i tøfler – og slik ble det, smiler han.

23. juni starter han på den 150 kilometer lange strekningen fra Stavern til Oslo. Målet er å samle inn 150.000 kroner til Mental Helse.

Får følge av kjente påvirkere

Løypa er tegnet opp og Johnny Leo har valgt en scenisk rute, med ferjeturer og stopp i flere byer og bygder. Han håper mange vil komme for å heie, og følge turen på TikTok. Hele turen skal nemlig dokumenteres live på TikTok-kontoen, johnny_leoo, hvor han har 20.000 følgere.

– Jeg har med følgebil som filmer hele turen, og jeg planlegger også å lage en del innhold underveis til både TikTok og Instagram. I løpet av turen får jeg følge av noen kjente fjes, mellom annet Triksepappa, Sikkerhetsproffen, Første Gir og Anders Solum. Det er veldig kult at de vil være med å støtte saken!

Motivasjonen på topp

Hele turen vil ta fem-sju dager og Johnny Leo er nå i gang med hardtreningen. Han skål gå baklengs i tøfler 15 mil for Mental Helse.

– For ett par helger siden gikk jeg en prøvetur på 15 km og den brukte jeg fem timer på. Jeg var stiv og støl i tre dager etterpå, så nå gjelder det å komme over kneika. Jeg må nok øve litt hver dag, forteller han.

Planen er å gå i åtte-ni timer hver dag, og om alt går etter planen er Johnny Leo fremme ved tigeren i Oslo, fredag 30. juni.

Både telt og hengekøye blir med på turen. Gnagsårplaster og muskelsalve er kjøpt inn, i tillegg til minst seks par tøfler, sandaler og slipperser – de blir nemlig fort nedslitt.

– Det blir heftig, men motivasjonen er på topp! Det blir nok verst de to første dagene før kroppen blir vant til smerten, sier han, og avslutter:

– Jeg gleder meg til å komme i gang, og for å støtte en viktig sak. Dette gjør jeg for psykisk helse, og for deg, Kevin.