Plakat som oppfordrer om å støtte Hjelpetelefonen.

Hjelp Mental Helse å redde liv

Pågangen til Mental Helses hjelpetelefon 116 123 og -chat har aldri vært større. Chatten har hatt en eksplosiv økning etter at den ble døgnåpen. Nå trenger vi hjelp for å opprettholde dette unike tilbudet.

Hjelp Mental Helse å redde liv: Samtidig som behovet er stort og økende, så opplever vi i Mental Helse at tilskuddene fra det offentlige blir kuttet. Det betyr økende ventetider og lengre køer ved våre tjenester. Vi frykter nå at vi må kutte i tilbudet som i dag er døgnåpent.

Trykk på denne lenka for å støtte innsamlingsaksjonen!

Les også: Syklet Europa på langs og tvers for Mental Helse

Hver femte ungdom forteller om svært eller ganske dårlig psykisk helse, og nesten 1 av 10 (8 prosent) har hatt alvorlige tanker om å ta sitt eget liv det siste året, ifølge en fersk rapport fra Mental Helse (mars 2023). Chatten redder liv hver uke, og er i dag vårt viktigste tilbud for barn og unge. Pågangen er desidert størst om natten, når alt annet er stengt.

30 prosent av eldre forteller at de savner kontakt med andre mennesker. Eldre er den mest ensomme gruppen i samfunnet, ifølge Røde Kors sin rapport (2022). Mange får god nytte av å ringe hjelpetelefonen, som er døgnåpen alle dager, hele året.

For 200 kroner gir du 3 chatsamtaler eller en telefonsamtale til et menneske som trenger at noen lytter.

I fjor satte vi rekord med 374.000 henvendelser til alle svartjenestene. Det gjør oss til Norges største gratis og anonyme krisetjeneste for hele befolkningen.
Hjelp oss å hjelpe – hjelp oss å redde liv!

Hjelp Mental Helse å redde liv: Aksjonen kan også støttes gjennom Vipps, vipps valgfritt beløp til 520 401.