Sauda lokallag inviterte til familiedag i anledning Verdensdagen 2023

Inkluderende familiedag og foredrag med Petter Nyquist i Sauda

Mental Helse Sauda markerer Verdensdagen for psykisk helse bredt. Nylig arrangerte de familiedag og 19. oktober er det duket for foredrag med åpenhetsprisvinner Petter Nyquist.

I anledning Verdensdagen for psykisk helse, som går av stabelen i uke 39-42 hvert år, ønsker vi å trekke frem noen av markeringene blant lokallagene i Mental Helse. Martha Gulbrandsen, leder av Mental helse Sauda, forteller om arrangementene i Sauda:

Hvordan markerer dere Verdensdagen for psykisk helse i år?

– Vi har hatt familiedag i Andedammen sammen med Sauda Jeger- og Fiskeforening, med lapper, kaffe, saft og popkorn. Vi laget natursti for barn og quiz for voksne. Det var veldig vellykket med flere hundre som var innom, forteller Gulbrandsen, og fortsetter:

– Torsdag 19. oktober skal vi ha to foredrag med Petter Nyquist. Et foredrag på dagtid for ca. 350 elever i videregående skole, i tillegg til at vi står på stand, deretter et åpent foredrag med Petter på kveldstid for 330 personer. Dette er utsolgt. Foredraget er et samarbeid mellom oss, Sauda kommune og videregående skole.

Sauda familiedag
Mental Helse Sauda inviterte til familiedag med hyggelige aktiviteter for barn og voksne i anledning Verdensdagen for psykisk helse 2023. (Alle foto: privat)

Hvorfor markerer dere Verdensdagen? Hva ønsker dere å oppnå?

– For å skape åpenhet om psykisk helse og at alle har en mental helse og at vi som lokallag viser at vi er synlige i lokalsamfunnet. 

Hvordan bruker dere årets tema i markeringen?

– Ved å velge foredrag med Petter Nyquist har vi fokus på at vi trenger et samfunn med plass til alle. Familiedagen vi hadde var veldig inkluderende for alle, om en er alene, i familie, eldre eller ung, og uansett hvilken bakgrunn en har. Det var veldig sosialt.

Hva er deres beste råd for å motvirke ensomhet og utenforskap?

– Det å være engasjert i en organisasjon. Eller at lokallag i Mental Helse har åpne aktiviteter og møteplasser som alle kan delta på, avslutter Gulbrandsen.

Martha Gulbrandsen Mental Helse Sauda
Martha Gulbrandsen, lokallagsleder i Sauda, sammen med en av deltagerne på familiedagen.