Line Sofie, Sigrid og Olai venter på kveldsmaten etter bading i Mehamn-bassenget (Foto: Mental Helse Gamvik)

Gamvik markerer Verdensdagen med bassengfest og felles måltid

Bassenget i Mehamn i Gamvik kommune er blitt en populær møteplass både for små og store. Under Verdensdagen for psykisk helse, 12. oktober, inviterer lokallaget til bassengfest med felles måltid.

I anledning Verdensdagen for psykisk helse, som går av stabelen i uke 39-42 hvert år, ønsker vi å trekke frem noen av markeringene blant lokallagene i Mental Helse. Gamvik markerer Verdensdagen med bassengfest og felles måltid.

Bente Grøtte, leder av Mental helse Gamvik, forteller her om årets arrangement:

Hvordan markerer dere Verdensdagen for psykisk helse i år?

– Vi skal markere Verdensdagen i bassenget og på skolekantina i Mehamn. Vi har fått kr. 55 000,-  i midler fra Mental Helse og Sparebankstiftelsen til å kjøpe inn badeleker og utstyr. I forbindelse markeringen blir leker og utstyr pakket ut før badingen starter. Bassenget i Mehamn er blitt en populær møteplass både for små og store og det er et lavterskeltilbud. Etter «bassengfesten» fortsetter vi markeringen med gratis kveldsmat for alle som har lyst å komme. Å være i lag for å bade og å spise kveldsmat i lag gir en fin følelse av å tilhørighet samt å være en del av felleskapet.

– Alle skal føle seg inkludert i Gamvik

Hvorfor markerer dere Verdensdagen? Hva ønsker dere å oppnå?

Vi markere verdensdagen for å sette fokus på møteplasser som vi har her i kommunen der alle føler seg trygge og inkludert. Som bidrar til samspill mellom barn og voksne, og gir gode sosiale møteplasser. Vi ønsker å oppnå at vi har gode og trygge møteplasser i kommunen. 

Hvordan bruker dere årets tema i markeringen?

– Vi bruker arrangementet for å vise innbyggerne at vi har en møteplass der alle er inkludert, er en del av og som bidrar til at alle har hatt en fin opplevelse i lag, og er gode og mette når arrangementet er ferdig.

– Hva er deres beste råd for å motvirke ensomhet og utenforskap?

– Skape trygge arenaer som er gratis, hvor du kan komme som du er. For eksempel har vi tilbudet «Morgenbad for damer» fra kl. 07.00 til 10.00 hver onsdag. 

Les også: Årets tema 2024 er lansert