Gisle Agledahl i INSJ og generalsekretær Linda Berg-Heggelund

Mental Helse inngår samarbeid med INSJ

1 av 4 unge har slutte å følge en influenser fordi vedkommende har hatt negativ påvirkning på dem. 1 av 3 unge har heller ikke tillit til influenserne de følger. Det ønsker Mental Helse og INSJ å gjøre noe med.

Medlemsorganisasjonen Mental Helse inngår nå et treårig samarbeid med INSJ. Dette er et felleskap med norske påvirkere og innholdsskapere som ønsker å gi et mer positivt innslag i feeden på sosiale medier.

– Dette er et unikt samarbeid for Mental Helse hvor vi får en god mulighet til å forebygge gjennom sosiale medier. Det er viktig at ungdom har gode forbilder å se opp til, sier generalsekretær i Mental Helse, Linda Berg-Heggelund.

Les mer om INSJ her.

Må gi minst én prosent til gode formål


Gjennom målrettede kampanjer i sosiale medier, medlemssamlinger med faglig innhold, inspirasjon og kunnskapsutveksling, skal INSJ gi faglig og etisk løft. Medlemmene som har forpliktet seg til INSJ, skal gi bort minst én prosent av inntekten fra kommersielle samarbeid på sosiale medier til Mental Helse.

Midlene vil gå til Mental Helse sitt program YAM (Youth Aware of Mental Health). YAM er et helsefremmende og preventivt undervisningsprogram for psykisk helse blant unge.

– Å jobbe for bedre psykisk helse er en av de viktigste sakene INSJ kan engasjere seg for. Ikke minst når vi vet hva slags posisjon mange influensere har i unges liv. I samarbeid med Mental Helse skal vi ta bedre vare på følgerne våre og bidra til å forebygge psykisk uhelse.

Det sier styremedlem i INSJ, Gisle Gjevestad Agledahl.

Målet med samarbeidet er økt åpenhet om hva som skaper god og dårlig psykisk helse. Dette for å kunne bryte ned stigma og tabu, opplyse og forebygge psykisk uhelse blant unge.

– INSJ er veldig stolte av å ha Mental Helse som samarbeidspartner. Vi som jobber i kulissene kjenner engasjementet sitre i kroppen. Vi er trygge på at kunnskapen og engasjementet Mental Helse sitter på kombinert med påvirkningskraften til influenserne vil føre til mye godt, avslutter Agledahl.

Mental Helse inngår et samarbeid med INSJ for en treårig periode.