Støtt vårt arbeid

Mental Helse trenger din hjelp for å fortsette sitt viktig arbeid.
Her finner du informasjon om hvordan du kan bidra.

Hver dag ringer hundrevis av mennesker til Mental Helses Hjelpetelefon. Mennesker som sliter med tunge tanker og depresjon eller pårørende som er bekymret på vegne av sine nære. Hver uke holder Mental Helses lokallag møteplasser åpent rundt omkring i Norge. Og gjennom politisk påvirkningsarbeid, jobber Mental Helse for å bedre behandlingstilbudet til mennesker med psykiske helseproblemer og deres pårørende.

Vi trenger din hjelp for å fortsette dette viktige arbeidet.

På denne siden har vi samlet ulike måter du kan bidra med støtte til Mental Helses arbeid. Har du spørsmål, kontakt oss på: post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.

Hjertelig takk for din støtte!

Bli medlem eller verv en venn

Jo flere vi er, desto sterkere blir vår stemme. Vi er en organisasjon for alle: mennesker med psykiske helseproblemer, pårørende og andre interesserte. Vi trenger også deg. Bli medlem!

Bli fast giver

For at Mental Helse skal kunne være en slagkraftig organisasjon som bidrar til at brukernes og de pårørendes stemme blir hørt, er vi helt avhengige av å ha støttespillere som hjelper oss økonomisk.
Bli fast giver!

Oppsigelse: Det er ingen bindingstid, og du kan når som helst si opp din fastgiveravtale ved å kontakte oss på post@mentalhelse.no eller ringe 352 96 060. Det gjelder både for avtaler med faste bidrag via SMS, AvtaleGiro, Vipps og giro i posten. Er du fastgiver med AvtaleGiro kan du stoppe betalingen i din nettbank, men du må samtidig gi oss beskjed om at vi skal avslutte avtalen.

Engangsbidrag

Ønsker du å gi Mental Helse et engangsbidrag? Det gjør du enkelt via SMS, Vipps eller kontooverføring.

 • SMS: Send SAMMEN til 2490 (kr. 50)
 • Gavekonto: 2680 07 92532
 • Vipps – Mental Helse: 81733
 • Vipps – Hjelpetelefonen: 520401
 • Ønsker din bedrift å gi en pengegave, kan vi sende faktura. Kontakt oss på: post@mentalhelse.no
Logo innsamlingskontrollen169 2

Start din egen innsamling

Du kan lett opprette din egen innsamling for Mental Helse på Facebook. På din Facebook-profil kan du klikke på «Innsamlingsaksjoner» i menyen til venstre og følge instruksjonene. Facebook sender pengene som samles inn til Mental Helse, og tar ingen avgifter for tjenesten. Om du ønsker at pengene dine blir rettet til et spesifikt lokallag, kontakt oss, så ordner vi dette: post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.

Du kan også lage din egen digitale innsamlingsbøsse som du enkelt kan dele med familie, kolleger og venner.

Jubileumsgaver

Det er mange som ønsker å støtte en viktig sak i forbindelse med jubileer. Vi er veldig takknemlige dersom du ønsker å benytte jubileumsdagen din til å støtte Mental Helses arbeid.

 • Fortell deltakerne at du ønsker å støtte Mental Helses arbeid i stedet for blomster.
 • Gi deltakerne Mental Helses gavekonto: 2680 07 92532 og be dem skrive i meldingsfeltet hvem sin feiring gaven gjelder. For eksempel: «Jubileumsgave i anledning Ola Nordmanns 50-års feiring».
 • Kontakt oss for å få oppgitt total gavesum. Det vil ikke bli oppgitt hvor mye hver enkel giver har donert, men vi oppgir navn til giverne og den totale summen som er kommet inn. Kontakt oss på: post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.

Minnegaver

Når en av dine nærmeste er gått bort, kan det være en alternativ å gi en minnegave i stedet for blomsterhilsen. Vi er svært takknemlige om dere ønsker å støtte Mental Helses arbeid.

 • Fortell deltakerne at de pårørende ønsker støtte til Mental Helse i stedet for blomster.
 • Gi deltakerne Mental Helses gavekonto: 2680 07 92532 og be dem skrive i meldingsfeltet hva gaven gjelder. For eksempel: «Minnegave ved Kari Nordmann sin bortgang».
 • Kontakt oss for å få oppgitt total gavesum. Det vil ikke bli oppgitt hvor mye hver enkel giver har donert, men vi oppgir navn til giverne og den totale summen som er kommet inn. Kontakt oss på: post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.
 • Om dere ønsker en takkeannonse på trykk i en avis, kontakte oss på: post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.

Arv og testament

- Det er fint å vite at en kan bidra til en god sak også etter ens bortgang. Velferdssystemet er avhengig av at organisasjoner tar oppdrag som staten ikke gjør selv. Pengestøtten organisasjonene får av staten dekker bare deler av virksomheten, og testamentariske gaver er en viktig inntektskilde for organisasjoner.

Gode råd til deg som skal skrive testament:
1. Få en oversikt over verdiene dine
Lag en oversikt over hus og eiendom, bankinnskudd, verdipapirer og eventuelt løsere.
2. Snakk med dine nærmeste
Da kan du sikre at testamentet ikke bare blir i henhold til dine ønsker, men også de andres ønsker.
3. Fordel verdiene dine
I testamentet angir du hvem som skal ha hva, og oppgi gjerne i prosenter.
4. Skaff to vitner
Testamentet må undertegnes av deg og bevitnes av to personer over 18 år.
5. Sørg for trygg oppbevaring
Den sikreste er å levere det til Tingretten.

Ønsker du at ditt engasjement lever videre? Husk at også små gaver er svært viktige for Mental Helses arbeid.

 • Les mer om kampanjen La ditt hjerte banke videre for din hjertesak her.
 • Besøk nettside Det gode testament her.
 • Vurderer du å gi en testamentarisk gave til Mental Helses arbeid og trenger hjelp, kontakt oss på: post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.

Bedrift

Ønsker din bedrift å støtte Mental Helses arbeid?

 • Klikk her for å bli støttemedlem. Bedriftsstøttemedlemmer mottar tre eksemplarer av hver utgave av fagbladet Sinn og samfunn. Bladet utkommer fem ganger i året.
 • Om din bedrift ønsker å gi pengegave, sender vi dere gjerne en faktura. Kontakt oss på: post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.
 • Andre type samarbeid, kontakt oss på: post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.

Kjøp gaver fra Mental Helses nettbutikk

Besøk vår nettbutikk og kjøp en gave til deg selv eller en du kjenner.

Grasrotandelen

Grasrotandelen er en ordning som gjør det mulig for spillere hos Norsk Tipping å gi 7 prosent av spillinnsatsen direkte til Mental Helse. Les mer her.

Dette går pengene til

Ved å støtte Mental Helses arbeid støtter du utvikling av blant annet Hjelpetelefon og de ulike prosjektene våre som Venn1, Føniksalliansen og YAM. Ditt bidrag støtter også vårt arbeid opp mot politikere, ditt nærmeste lokallag og møteplassen nær deg. Klikk her for å lese mer om vårt arbeid.

For Mental Helse er åpenhet rundt pengebruken en selvfølge. Du finner Mental Helses regnskap på vårt nettsiden (se Sakspapirer til Landsmøtet 2018 her). Mental Helse er blant de organisasjonene som er godkjente av Innsamlingskontrollen. Over 90 % av pengene går til formålet og administrasjonskostnader er kun 6,1%.

Skattefradrag for gaver

Du får skattefradrag når du gir en pengegave på 500 kroner eller mer til frivillige organisasjoner. Mental Helse melder automatisk inn gaver til Skatteetaten. For å gjøre dette, trenger vi å registrere giveres navn, adresse og fødselsnummer. Du kan registrere dette enten på MinSide eller kontakte oss på: post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.

Personvern

Mental Helse tar vare på dine personopplysninger og behandler dem på en trygg måte. Les personvernerklæring for Mental Helse her.

Vilkår og retningslinjer for gaver og medlemskap

Mental Helse er en ideell organisasjon, og er medlem av Norges Innsamlingsråd og Innsamlingskontrollen. Gavene vi får fra virksomheter og privatpersoner går til aktivitet og prosjekter i Mental Helses regi.
Les vilkår og retningslinjer for gaver og medlemskap

Har du spørsmål, kontakt oss på post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.