– Altfor mange har ingen å snakke med

Yogalærer Gabriela Hansen er opptatt av å fremme god psykisk og fysisk helse på kursene. Nå samler hun inn penger til Mental Helse: – Det er dessverre altfor mange som ikke har noen de kan prate med om det som er vanskelig.

Gjennom konseptet «veldedighetsyoga» samler Gabriela inn penger til frivillige organisasjoner. I vår går deler av kursavgiften til Mental Helse.

Mange trenger noen å snakke med: Du kan støtte spleisen til Gabriela her!

– Det er så viktig å jobbe for økt åpenhet, forebygging og bedre behandling av mennesker med psykiske helseutfordringer, sier Gabriela, som samler inn penger til Mental Helse for andre gang:

– Det er et utrolig viktig tilbud dere har med gratis og anonym telefon og chat for mennesker som trenger noen å snakke med. Fremdeles er det lettere å snakke om fysiske problemer enn de psykiske, og det er dessverre også altfor mange som ikke har noen å snakke med om vanskelige, triste og vonde opplevelser og følelser.

Les også: Sykler Europa på langs og tvers for Mental Helse

En halv million til veldedighet

Siden Gabriela startet med Veldedighetsyoga i 2015 har hun og hennes yogaelever samlet inn nesten 500.000 kroner til veldedige formål.

– Det er veldig hyggelig å kunne bidra og støtte organisasjoner som gjør så mye bra og hjelper så mange mennesker både lokalt, i Norge og i verden!

Gabriela er utdannet sykepleier og har jobbet i helsevesenet i over 25 år. I 2007 ble hun introdusert for yoga, og det gjorde godt for kropp, sinn og sjel.

– Det gir meg blant annet en sterkere og mykere kropp med mindre vondter og bedre balanse. Jeg sover bedre, får en indre ro, følelse av takknemlighet og velvære, forteller hun. 

I 2012 tok hun yogalærerutdanning for å kunne dele yogaens verktøy med andre. Veldedighetsyoga startet som et prosjekt for å samle inn penger til fadderbarnet gjennom PLAN Norge. Det ga mersmak, både for Gabriela og elevene.

Les også: Reiser Noreg rundt utan å bruke éi krone

Yoga for psykisk helse

Gabriela underviser i flere typer yogaformer, som Ashtanga og Soft Vinyasa, og har også kurs sammen med Fibromyalgiforeningen og «Aktiv på dagtid» i Fredrikstad.

– I de formene jeg underviser i beveger vi kroppen samtidig som vi puster dypt. De fysiske stillingene fører til bedre styrke, smidighet og balanse, samt at du løser opp i spenninger i kroppen. Når vi gjør de fysiske stillingene fokuser vi på at å lytte til hva som er bra for oss selv. Vi tilpasser etter kroppens behov, tar pauser og forsøker å finne ro og balanse i stillingen, forteller Gabriela.

Å øve på å beholde roen og fortsette å puste når noe er vanskelig, har mange av oss behov for.

– Yogaens pusteteknikker er fantastiske for å redusere stress, øke konsentrasjonen, være tilstede i nuet og gjøre det lettere å sovne. I yogaen har vi også fokus på psykisk helse og på timene mine snakker vi om takknemlighet, egenomsorg og egenkjærlighet, avslutter hun.

Trenger du noen å snakke med?
Ring 116 123 / chat med sidetmedord.no

Gabriela Hansen underviser i yoga, og er opptatt av å fremme god psykisk og fysisk helse på kursene sine (Begge foto: privat)