Trygve ansatt i nytt friluftsprosjekt i Mental Helse
Mental Helse har ansatt Trygve Hirsch som skal være en sentral person i utviklingen av et nyoppstartet friluftsprosjekt i regi av Mental Helse. Prosjektet heter «Fra røtter til relasjoner».
– Jeg gleder meg til å bygge opp nye sosiale møteplasser i Mental Helse og aktiviteter i natur som kan være med på å gi deltagere og frivillige nye opplevelser og bedre livskvalitet. Videre er det et mål å rekruttere nye medlemmer og frivillige.
Viktig erfaring
Trygve Hirsch er 50 år og utdannet som sykepleier, friluftlivsveileder og utendørsterapeut.
– Jeg har jobbet med natur og helse i 20 år og har jobbet med akuttmedisin, Barne og ungdoms psykiatri, rusrehabilitering og Blå Kors barnas stasjon som friluftslivs ansvarlig. Jeg har også vært fagansvarlig for Friluftsliv i Skar-programmet med “drop-out” ungdom for Den Norske Turforeningen og Oslo kommune. I tillegg har jeg også drevet et naturopplevelses firma som heter Klatretreet.
En skikkelig friluftlivsentusiast
Trygve omtaler seg selv som en naturverner og friluftsentusiast.
– Jeg ser på meg selv om en naturverner og friluftlivsentusiast. Bratt friluftsliv med ski og tau er favoritten, men jeg er også glad i seiling og gå på turskøyter. Videre er jeg glad i å gå korte og lange turer utenfor stinettet i skog og på fjellet med og uten sovepose. Jeg er glad i film, bøker, bål, yoga, kaffe og å lage mat med familie og venner.
Kort om «Fra røtter til relasjoner»
Prosjektet ønsker å skape flere nye sosiale møteplasser og aktivitetstilbud. Det blir startet opp som et tilbud for barnefamilier, medlemmer i lokallag og ungdomsgrupper. Innholdet blir skreddersydd etter målgruppenes behov, ønsker og interesser. Hovedmålet er å skape mestringsopplevelser i naturen, styrke sosialt fellesskap og øke mestringsopplevelser i naturen. Aktivitetene blir ledet av turleder med relevant bakgrunn og kompetanse. Prosjektet er i samsvar med Mental Helse sin strategi om en økning i antall medlemmer, frivillige og satsing på forebyggende arbeid. Prosjektet starter opp våren 2025 i Buskerud fylke. Målet er at tilbudet tilbys over hele landet i løpet av 2026.