Ny daglig leder for Mental Helse Hjelpetelefonen

Alexander Austad Aas tar over som daglig leder for svartjenestene i Skien, etter Aslaug Timland Dale. – Jeg gleder meg til å få være med å gjøre en forskjell i samfunnet og for enkeltmennesker.

De siste årene har Alexander vært avdelingsleder for Ungdomsavdelingen i NAV. Han har en variert bakgrunn, med bachelor i ergoterapi og master i økonomi og ledelse. Han har jobbet som ergoterapeut og miljøterapeut i helsevesenet før han startet i NAV.

Nå ser han frem til en ny utfordring som ny daglig leder for Mental Helses svartjenester:

– Førsteinntrykket er at dette er en givende og interessant jobb! Vi har et viktig samfunnsoppdrag ved å jobbe for bedre forhold for mennesker som har det vanskelig. Med den tilgjengeligheten vi har, er vi et viktig supplement til det offentlige. Det blir spennende å få jobbe i en så godt etablert og viktig tjeneste – å virkelig få gjøre en forskjell i samfunnet og for enkeltmennesker.

Alexander er 39 år, er gift og har to barn på 3 og 6 år.

– Jeg har et hektisk familieliv, men er heldigvis over perioden med nattevåk. I tillegg til familielivet liker jeg å løpe og trene. Jeg er også veldig glad i å lese, særlig om filosofi og biografier, og er samfunnsinteressert. Det er interessant å følge med på det politiske bildet. Det virker rett inn på hvordan folk har det i hverdagen.

Alexander startet i stillingen som daglig leder for svartjenestene, mandag 2. september.

Hjelpetelefonen redder liv

Svartjenestene har i over 30 år, siden 1992, hjulpet mennesker i alle aldre på telefone, og senere også chat. Alle som ønsker å snakke eller skrive om utfordringer de opplever kan ta kontakt med Hjelpetelefonens tjenester. Du kan også ta kontakt om du er pårørende eller er bekymret for noen i din omgangskreft.

Mental Helse Hjelpetelefonen og chat er anonym, gratis og døgnåpent. Du kan snakke om hva som helst og våre veiledere har taushetsplikt.