9. februar

Mental Helse Kongsberg
Mental Helse Oslo
Mental Helse Rana
Mental Helse Vennesla
Dsc07309
1. feb 2023 Mental Helse

Mental Helse har startet året i nye lokaler

De siste årene har Mental Helse opplevd stor vekst som organisasjon, og vi har nå vokst ut av de gamle lokalene. I starten av januar flyttet Oslo-administrasjonen til Tollbugata 17.

Aslaug
27. jan 2023 Mental Helse

Innspill til Vær Varsom-plakaten: Åpenhet motvirker selvmord

Norsk Presseforbund inviterer til innspillsmøter om medienes dekning av selvmord. – Åpenhet om psykisk helse er en av de viktigste faktorene for å motvirke selvmord, sier Aslaug Timland Dale, daglig leder for Mental Helses svartjenester.

Dsc07294
26. jan 2023 Mental Helse

Jakob er ny kommunikasjonsrådgiver i Mental Helse

Mental Helse har ansatt en ny kommunikasjonsrådgiver. Jakob Plassen kommer fra stillingen som markedskoordinator i MENY. – Jeg gleder meg til å jobbe i en sterk organisasjon med stor handlingskraft.

Camilla 2
24. jan 2023 Mental Helse

Camilla er ny kampanjerådgiver i Verdensdagen

Mental Helse har ansatt Camilla Voutilainen Nordbø som ny kampanjerådgiver i Verdensdagen for psykisk helse. Hun kommer fra jobben som visuell journalist i NRK Nyheter sin Ung-redaksjon.

Ole marius legene
24. jan 2023 Mental Helse

Ny rapport om somatisk og psykisk helse støtter våre medlemmers erfaringer

- Denne rapporten er et viktig faglig verktøy som underbygger våre medlemmers erfaringer i helsevesenet, sier landsleder Ole-Marius Minde Johnsen.

Dsc06927
13. jan 2023 Mental Helse

Gyldendal og Mental Helse: Hvordan møte mennesker i livskriser?

Forsker og psykolog Bergljot Gjelsvik forsket på selvmord og hvordan vi kan hjelpe mennesker i kriser da hun selv havnet i en alvorlig og livsforandrende ulykke. – Vi må våge å gå inn i det intense og vanskelige når noen står i en livskrise.

Illustrasjonsfoto sidetmedord foto mental helse
10. jan 2023 Mental Helse

Rekordmange tar kontakt med svartjenestene

- Vi har aldri hatt så mange henvendelser på Mental Helses svartjenester som i fjor, sier daglig leder Aslaug Timland Dale.

Lødingen 1
23. des 2022 Mental Helse

Stor hjertevarme i lokallagene

Flere lokallag viser stor raushet og giverglede nå i julen. Lokallaget i Trondheim inviterer til festmiddag både på julaften og nyttårsaften, og Lødingen lokallag har samlet inn og donert mat til mennesker som trenger det.

Ntnu
23. des 2022 Mental Helse

Mental Helse får årets julegave fra NTNU

- Det er en stor glede å kunne motta årets julegave fra NTNU. Med denne gaven styrker de vårt arbeid, og gir oss muligheten til å drifte for eksempel Studenttelefonen i en måned, eller tilby YAM-kurs for ti skoleklasser, sier landsleder Ole-Marius Minde Johnsen.

Dsc06867
16. des 2022 Mental Helse

- Ingen skal dø i psykisk helsekø

Helena (11) lodder ut premier til inntekt for Mental Helse i førjulstiden. Engasjementet startet etter at hun mistet et nært familiemedlem i selvmord.

Landsleder i Mental Helse Ole Marius Minde Johnsen.
5. des 2022 Mental Helse

Statsbudsjett 2023 – Stortingets flertall har ikke forstått konsekvensene av regjeringens hastverksarbeid

Regjeringens hastverk med å kaste ut organisasjoner fra statsbudsjettet sender livsviktige hjelpetelefoner ut i en uforutsigbar fremtid. Og det ser ikke ut til at flertallet på Stortinget har tatt inn over seg hvilke alvorlige konsekvenser det får.

Dsc06451
21. nov 2022 Mental Helse

Statsbudsjettet 2023: – Vi kan ikke drive hjelpetelefonen på luft og kjærlighet

Nybakt landsleder, Ole-Marius Minde Johnsen, går raskt til verks og brukte den første dagen i møter med politiske partier om statsbudsjettet. – Regjeringen må forstå at mange er avhengige av våre svartjenester. Derfor må vi få tryggere rammebetingelser nå som vi er tatt ut av statsbudsjettet.  

Hilsen fra sametinget
21. nov 2022 Mental Helse

Vårt samiske navn er Mentála Dearvvašvuohta

På Mental Helses landsmøte 2022 vedtok landsstyret at det samiske navnet på organisasjonen skal være: Mentála Dearvvašvuohta. – Samisk er anerkjent i Norge som et likeverdig språk. Omslutning i de samiske kjerneområdene er svært viktig, sier landsleder Ole-Marius Minde Johnsen.

Landsmøtet 2022 vedtok enstemmig en ny strategi for Mental Helse frem mot 2033.
20. nov 2022 Mental Helse

Mental Helse skal bli et kraftsentrum for psykisk helse

Mental Helses landsmøte 2022 ble nettopp avsluttet på Quality Hotell Gardermoen. Landsmøtet vedtok en ny strategi for de neste ti årene, 2023 – 2033. Hovedmålet er at Mental Helse skal bli et kraftsentrum for psykisk helse.

Ole marius minde johnsen landsleder mental helse foto emilie gjengedal vatnøy
20. nov 2022 Mental Helse

Ole-Marius Minde Johnsen er ny landsleder i Mental Helse

- Det er en utrolig stor ære å bli valgt som landsleder for Mental Helse. Sammen skal vi jobbe for endring, vekst og nye muligheter, sier den nyvalgte landslederen.

Landsleder Jill Arild åpner landsmøtet til Mental Helse 2022.
18. nov 2022 Mental Helse

Jill Arilds åpningstale til Mental Helses landsmøte 2022

Mental Helses landsmøte ble åpnet av avtroppende landsleder Jill Arild og hun la vekt på alt organisasjonen har oppnådd i hennes 4 år som leder. “Jeg er trygg på at jeg overlater en større, bedre og mer veldrevet organisasjon til dere som skal ta over.”

Landsmøte
17. nov 2022 Mental Helse

Landsmøte 2022: Mental Helse mot nye høyder

Fredag 18. til søndag 20. november er det duket for Mental Helses landsmøte 2022. Det blir et spennende møte, da vi i tillegg til å velge ny landsleder skal vedta strategi for de neste ti årene.

20221025 1419500
27. okt 2022 Mental Helse

Viken gir 3,7 millioner til Headspace

Stadig flere unge opplever psykiske utfordringer. Nå etableres Headspace Norge – en møteplass der ungdom kan få hjelp tidlig. Viken fylkeskommune støtter prosjektet med midler til oppstart i flere kommuner.