Rekordmange unge har psykiske helseutfordringer – hva gjør vi?

16. og 17. november inviterer Nordic Headspace til en stor konferanse om ungdom og psykisk helse i Oslo. Representanter fra hele Norden og musikkartist Ella Marie Hætta Isaksen (ISÁK) deltar. Kommer du?

Rekordmange unge har psykiske helseutfordringer. Nå inviterer Headspace til konferanse. Den finner sted på Youngstorget 3 i Oslo, og vil foregå på engelsk. Til stede vil det være representanter og gjester fra alle de nordiske og baltiske landene.  

Blant annet vil vi få høre fra Karin Liltorp (det danske folketinget), Arne Holte (psykologiprofessor) og Poul Nyrup Rasmussen (Det Sociale Netværk).

Vi får også besøk av artist Ella Marie Hætta Isaksen, kjent fra musikkgruppen ISÁK.

– Ella er en sterk og viktig stemme for unge i dagens samfunn. Hun har vært åpen om egne psykiske helseutfordringer og er en forkjemper for å motvirke hets og vold i det samiske miljøet. Vi gleder oss til å høre mer fra henne, sier Tom Guldberg, leder av Headspace Norge.

Meld deg på konferansen her!

Hvordan forebygge psykiske helseutfordringer blant unge?

Alle som jobber med barn og unge, både profesjonelle og frivillige, samt politikere, byråkrater og andre som påvirker rammebetingelsene innenfor psykisk helse-feltet, er velkomne til å delta.

Tittelen på konferansen er «The times they are a-changin’ – Nordic Welfare must adapt!», og med dette ønsker vi å rette søkelyset på en velferdsstat i endring.

– Psykiske lidelser kostet Norge 338 milliarder kroner i 2021. Bare av 2 % av helsebudsjettet gikk til forebygging. Velferdssamfunnet har blitt diagnosesamfunnet og psykiske helseutfordringer er vår mest kostbare samfunnsutfordring, sier Guldberg.

Konferansen starter med en workshop hvor unge stemmer fra hele Norden inviteres til å fortelle om livet som ung i dag og hvordan politikerne og styresmaktene kan gjøre samfunnet bedre.

– Denne workshopen er gratis å delta på og det som kommer frem vil bli presentert og diskutert under Young Nordic Voices-seksjonen dagen etter. Vi vet problemene, nå er utfordringen å løse dem, avslutter Guldberg.

16
nov
17
nov

Nordic Headspace Conference – Youth’s Mental Health

16. november 2023
17. november 2023
Youngstorget 3, 0181 Oslo

Ung Arena Headspace

  • Mental Helses nye satsing, Ung Arena Headspace, er et førkommunalt og forebyggende ungdomstilbud. Du skal få hjelp «her og nå».
  • Ingen problem er for små eller for store. Målet er at unge skal få hjelp før det vokser seg så stort at de blir en del av behandlingssystemet.
  • Prosjektet bygger på en dansk modell med samme navn og blir etablert over hele Norden, deriblant i flere norske pilotkommuner.
  • Ung Arena Headspace tilbyr samtaler, aktiviteter, samhold og mestring, i gruppe og alene.
  • Les mer om Ung Arena Headspace her

Ella Marie Hætta Isaksen (f. 1998), deltar på konferansen. Hun er en samisk artist, aktivist, forfatter og skuespiller. Ella er frontfigur i bandet ISÁK, og i 2021 utga hun boken «Derfor må du vite at jeg er same» der hun reflekterer over sin egen samiske identitet. Hun spiller hovedrollen i filmen Ellos Eatnu /La Elva Leve fra 2023. Som klimaaktivist kombinerer hun sitt engasjement for urbefolkningsrettigheter med klimakamp.