Døgnåpne svartjenester på 17. mai

Det er ikke uvanlig at følelser som ensomhet og angst blir forsterket på høytidsdager som 17. mai. Vår hjelpetelefon og -chat er her for deg hele døgnet, det er gratis og anonymt.

Nasjonaldagen, en dag hvor fest, glede, sosiale sammenkomster og god mat står i fokus. Ikke alle ser frem til denne feiringen. Mange kan kjenne på at følelsen av utenforskap blir forsterket på en dag som denne.

Døgnåpne svartjenester på 17. mai: Pågangen til våre svartjenester, Mental Helse Hjelpetelefonen og chatten sidetmedord.no, er alltid stor. Også på Nasjonaldagen.

– Vi mottar daglig omtrent 750 henvendelser på vår døgnåpne telefon og chat. Vi forventer et tilsvarende antall på 17. mai, da vi tradisjonelt sett ikke har en større økning på denne dagen, sier Kenneth Pedersen, teamleder for sidetmedord.no.

Les også: Hjelpetelefonen gjør en forskjell

– Viktig at vi er der

Mange av disse henvendelsene i dagene før og på selve Nasjonaldagen handler om feiringen.

– Flere føler på ensomhet og utenforskap, og ønsker noen å snakke med om dette. Andre deler at de har sosial angst og gruer seg til en dag med mange mennesker, forteller Pedersen.

På 17. mai og andre merkedager er de fleste andre tilbud stengt.

– Derfor er det viktig at våre døgnåpne svartjenester er tilgjengelige for de som trenger noen å snakke med. Erfaringer fra tidligere år viser at flere kontakter oss på 17. mai for å få et pusterom fra feiringen.

En kort samtale på telefon eller chat kan gi deg den støtten du trenger for å komme deg gjennom dagen. Det er også lov å velge utradisjonelle måter å feire dagen på, og det er også helt lov å avstå fra feiringen.

Flere fylkes- og lokallag inviterer til feiring på Nasjonaldagen:
Søk opp ditt område for å se kommende arrangementer her

Kenneth Pedersen, teamleder for sidetmedord.no. (Foto: Emilie Gjengedal Vatnøy)
Kenneth Pedersen, teamleder for sidetmedord.no. (Foto: Emilie Gjengedal Vatnøy)

Trenger du noen å snakke med?

Ring: 116 123

Chat med: sidetmedord.no

Begge svartjenester er døgnåpne på 17. mai.

Få hjelp