Andreas går fra Bergen til Oslo for Studenttelefonen

Andreas Moldskred (23) vil de neste to-tre ukene gå fra Bergen til Oslo til til inntekt for Studenttelefonen til Mental Helse. – Jeg ønsker å bidra til at flere søker hjelp, selv hvor vanskelig man har det.

Støtt spleisen her!

Andreas (23) er student og ønsker nå å støtte Studenttelefonen, ved å gå fra Oslo til Bergen. Han har selv hatt utfordringer med sin psykiske helse og fikk god hjelp fra hjelpeapparatet.

– Jeg tok raskt kontakt med fastlegen som ga meg tips om å gå til Rask psykisk helsehjelp i Bergen. På dette tidspunktet tenkte jeg det å skulle ta kontakt med Mental Helse var en skam for meg selv. Tanken var at jeg da ville se på meg selv som alvorlig syk. Jeg håper å kunne vise til at du kan ta kontakt med dere uten at man skal skamme seg.

Les også: Sykler Europa på tvers og langs for Mental Helse

Vil utfordre seg selv

Den lange gåturen til Andreas fra Bergen til Oslo for Studenttelefonen starter mandag, 18. september. Han regner med å bruke et sted mellom 14 – 21 dager på turen.

– Jeg vil gi meg selv en utfordring. Jeg tror at det å kunne gå alene, oppleve mestringen på veien, samt å vise at alt man setter seg mål for å gjøre, er mulig. Det høres kanskje latterlig langt ut og det er nok mange som tror at jeg ikke kommer til å klare det. Jeg vet at det kommer til å gå fint så lenge man bruker sunn fornuft og er bestemt. 

Hvilke forventninger har du til turen?

– Det kommer til å bli en tøff påkjennelse fysisk men spesielt psykisk. Det hovedsakelige målet for min egen del er å kunne få tilbake mestringsfølelsen og kunne få en bedre ytelse på flere plan. Jeg håper og tror at jeg vil finne ro med meg selv. Når jeg er ferdig med dette og at det gir meg mersmak på nye lignende opplevelser i senere tider.

Følg Andreas sin reise fra Bergen til Oslo for Studenttelefonen på sosiale medier!