Går Bergen – Oslo for Mental Helse

Andreas Moldskred (23) vil de neste to-tre ukene gå fra Bergen til Oslo til til inntekt for Studenttelefonen til Mental Helse. – Jeg ønsker å bidra til at flere søker hjelp, selv hvor vanskelig man har det.

23-åringen er student og ønsker nå å støtte Studenttelefonen. Han har selv hatt utfordringer med sin psykiske helse og fikk god hjelp fra hjelpeapparatet.

– Jeg tok raskt kontakt med fastlegen som ga meg tips om å gå til Rask psykisk helsehjelp i Bergen. På dette tidspunktet tenkte jeg det å skulle ta kontakt med Mental Helse var en skam for meg selv, siden jeg da ville se på meg selv som alvorlig syk. Jeg håper å kunne vise til at du kan ta kontakt med dere uten at man skal skamme seg over det, forteller Andreas.

Vil utfordre seg selv

Den lange gåturen til Oslo starter mandag, 18. september, og Andreas regner med å bruke et sted mellom 14 – 21 dager på turen.

– Jeg vil gi meg selv en utfordring og tror det å kunne gå alene, oppleve mestringen på veien, samt å vise at alt man setter seg mål for å gjøre, er mulig. Det høres kanskje latterlig langt ut og det er nok mange som tror at jeg ikke kommer til å klare det, men jeg vet at det kommer til å gå fint så lenge man bruker sunn fornuft og er bestemt. 

Hvilke forventninger har du til turen?

– Det kommer til å bli en tøff påkjennelse fysisk men spesielt psykisk, det hovedsakelige målet for min egen del er å kunne få tilbake mestringsfølelsen og kunne få en bedre ytelse på flere plan. Jeg håper og tror at jeg vil finne ro med meg selv når jeg er ferdig med dette og at det gir meg mersmak på nye lignende opplevelser i senere tider, avslutter Andreas.