Mental Helse har nulltoleranse for homofobe holdninger

– Vi tar fullstendig avstand fra homofobe holdninger og hatytringer i organisasjonen vår. Det er absolutt ikke i tråd med våre verdier. Mental Helse er en organisasjon hvor alle skal kunne kjenne seg velkommen, sier landsleder Ole-Marius Minde Johnsen.

Fredag, 6. oktober, ble en lokallagsleder i et av Mental Helses lokallag anmeldt etter å ha sendt en hatefull og homofobisk SMS til Harlem Alexander, som er aktuell i årets sesong av «Skal vi danse» på TV2.

– Dette er selvsagt helt uakseptabelt fra en lokallagsleder i vår frivillige organisasjon og er overhodet ikke representativt for Mental Helses verdier eller det vi jobber med. Jeg er selv skeiv og vi er mange i Mental Helse som er det. Vi jobber for bedre vilkår for skeives psykiske helse, sier Minde Johnsen.

Vi i Mental Helse er veldig lei oss for konsekvensene hatytringen har fått for Harlem Alexander. Mental Helse har nulltoleranse for homofobe holdninger.

– Det er ikke akseptabelt. Jeg hadde en fin samtale med Harlem Alexander fredag kveld og vi er helt enige om viktigheten av å bekjempe denne typen holdninger, sier Minde Johnsen.

Les også: Jeg har vært heldig

Ole-Marius landsleder i Mental Helse sitter på en Pride-benk i Oslo, 2023.

Mental Helse jobber for skeives vilkår og rettigheter

Mental Helses verdier, likeverd, åpenhet, respekt og inkludering, står sterkt i arbeidet i organisasjonen. Vi er en organisasjon hvor alle skal kjenne seg velkommen, uavhengig av seksuell orientering, funksjonsevne, etnisitet eller kulturell bakgrunn.

– Vi har et eget kapittel om LHBTQ+ i vårt samfunnspolitiske program og vi er stolt samarbeidspartner med Foreningen FRI. I år deltok vi på Oslo Pride for første gang med egen stand, med stor suksess. Vi har tatt et aktivt standpunkt om å jobbe for skeives vilkår og rettigheter i vår organisasjon, viser Minde Johnsen til.

Det vil si at vi som organisasjon har nulltoleranse for homofobe holdninger.

I helgen ble de hatefulle ytringene en sak i nasjonale medier. Lokallagslederen har trukket seg fra vervet sitt i Mental Helse og har sagt unnskyld til Harlem Alexander.

– Skaden har dessverre allerede skjedd og vi er svært lei oss for at saken i det hele tatt har oppstått. Dette er holdninger som ikke aksepteres i Mental Helse, avslutter landslederen.

Fylkeslaget i det aktuelle fylket tok også umiddelbart affære og suspenderte vedkommende fra vervet sitt i Mental Helse.

Mental Helse på Oslo Pride 2023.
Mental Helse deltok på Oslo Pride 2023 og er stolt samarbeidspartner med Foreningen FRI.