Mental Helse lanserer MentaltPerspektiv.no

Mentalt Perspektiv er et splitter nytt nettmagasin om psykisk helse som setter våre medlemmers interesser på dagsorden. − Behovet for kritisk og uavhengig journalistikk om psykisk helse er stort.

Lanserer MentaltPerspektiv.no: En fersk spørreundersøkelse fra Norstat før lokalvalget i år viser at helse er temaet som opptar nordmenn aller mest. En tidligere undersøkelse fra Opinion viste at psykisk helse var den viktigste saken for unge mellom 15 og 25 år.

− Psykisk helse har erstattet klima som den viktigste saken i vår tid, sier Nanna Baldersheim, ansvarlig redaktør for det nye nettmagasinet Mentalt Perspektiv.

Nå lanserer vi MentaltPerspektiv.no – Les ferske nyheter om psykisk helse!

MentaltPerspektiv.no – et nettmagasin om psykisk helse

− Vi vet at mange unge får mye av kunnskapen sin fra sosiale medier, som influensere på TikTok og YouTube, og det er ikke alltid informasjonen er korrekt. Dessuten kan informasjonen gis på en måte som virker triggende for noen slik at de faktisk blir dårligere av det, ikke bedre. Derfor er behovet for kritisk og uavhengig journalistikk om psykisk helse stort, fortsetter Baldersheim.

Det gjelder ikke bare de unge:

− Medielandskapet har endret seg mye de siste tiårene, og jeg tror at når den spesialiserte fagpressen klarer å kombinere sin fagkunnskap, oversikt over feltet og nettverk av kilder og fagfolk med godt journalistisk håndverk kan den bli en stadig viktigere aktør i den undersøkende journalistikken og i offentligheten, sier redaktøren.

Les også: Hvordan hjelper vi gutta?

– Mental Helse arbeider for økt åpenhet, forebygging av psykiske helseplager og et bedre helsetilbud. Brukere og pårørende har erfaring og kunnskap om psykisk helse som organisasjonen jobber for å formidle til offentlige myndigheter og fagmiljøer. Nettmagasinet skal sette medlemmenes interesser på dagsorden, det skal være en vaktbikkje og en stemme for alle med psykiske helseutfordringer, men det skal stå på egne bein og jobbe etter journalistiske metoder, sier Linda Berg-Heggelund, generalsekretær i Mental Helse.

Hun er glad for at organisasjonen nå lanserer MentaltPerspektiv.no.

− Mentalt Perspektiv skal arbeide etter journalistikkens store kredo: På den lille mannens side mot det store systemet. Det er virkelig gode nyheter, og ikke minst viktig, at en seriøs aktør som Mental Helse bestemmer seg for å satse på et redaksjonelt uavhengig nettmagasin om psykisk helse, sier ansvarlig redaktør for Mentaltperspektiv.no, Nanna Baldersheim.  

Nanna Baldersheim, redaktør i Mentalt Perspektiv.
Nanna Baldersheim er ansvarlig redaktør for Mentalt Perspektiv, mentaltperspektiv.no. (Foto: Mental Helse)

Om MentaltPerspektiv.no

  • MentaltPerspektiv.no er et redaksjonelt uavhengig nettmagasin som følger redaktørplakaten, vær varsom-plakaten og er medlem i Fagpressen.
  • Mentalt Perspektiv kommer også ut fire ganger i året i papirversjon til medlemmer.
  • Det er organisasjonen Mental Helse som eier og gir ut Mentalt Perspektiv.

Kontaktpersoner

Nanna Baldersheim
Ansvarlig redaktør for Mentalt Perspektiv
48 19 58 35
nanna.baldersheim@mentalhelse.no

Kristin Bergersen
Kommunikasjonssjef
975 23 111
kristin.bergersen@mentalhelse.no