Janteloppet og Mental Helse inngår samarbeid

Inngår samarbeid med Janteloppet og Petter Northug

Mental Helse og Petter Northug inngår samarbeid. Vi stiller med stand på Janteloppet og i løpet av oktober vil det bli fokus på psykisk helse og samhold i sosiale medier.

Janteloppet som skirenn er viktig for samhold og lagfølelsen. Nå vil Janteloppet støtte arbeidet Mental Helse fremmer og jobber for.

– Ensomhet blant unge er en stor utfordring. Idrettsarrangementer, som Janteloppet og andre gruppeaktiviteter, kan være med å motvirke ensomhetsfølelsen. Dette synes vi er et utrolig viktig budskap å få frem, sier Markus Aschjem, Brand Manager i Janteloppet.

I løpet av oktober måned vil det bli lagt ut flere poster på sosiale medier om psykisk helse i idretten. I uke 43 blir det livesending på Instagram hvor Petter Northug og flere snakker åpnet om utfordringer knyttet til psykisk helse.

Les også:

Gisle Agledahl i INSJ og generalsekretær Linda Berg-Heggelund

– Viktig med åpenhet i idretten

13. april 2024 arrangeres Janteloppet. Når billetter blir lagt ut for salg oppfordres publikum til å gi en donasjon til Mental Helse.

– Vi ser også viktigheten av beløyse psykiske helseutfordringer i toppidretten. Dette er en ekstrem tilstand for mange idrettsutøvere å være i over en lengre periode med oppturer og nedturer. Et godt og trygt samhold i slike miljøer er ekstremt viktig for å takle det enorme presset de kan oppleve før, under og etter en konkurranse, sier Aschjem.

Mental Helse er veldig glade for samarbeidet med Janteloppet og ser frem til å fremme psykisk helse i toppidretten.

– Vi vet at mange utøvere vegrer seg for å snakke åpent om psykisk helse, at det dessverre fortsatt er mye stigma og høyt prestasjonsfokus. Flere i miljøet utvikler psykiske helseutfordringer og vi trenger mer åpenhet, både i idretten og ellers i samfunnet, sier landsleder Ole-Marius Minde Johnsen.