Syklet 24 timer i strekk for Mental Helse

Philip Jonson har samlet inn over 200.000 kroner til Mental Helse for å rette fokus på at menn må bli flinkere til å søke hjelp når ting er vanskelig. Les mer om sykkelstuntet og støtt spleisen her.

29. juli tok Philip en sykkeltur utenom det vanlige. Han syklet rundt Engeløya i Nordland i hele 24 timer til inntekt for Mental Helse. Philip fikk bred støtte fra lokalsamfunnet og det lokale næringslivet for initiativet, og han fikk med seg mange ivrige syklister på laget. I skrivende stund har han samlet inn nesten 180.000 kroner.

– Aksjonen har gått over all forventning! Mitt første mål var 10.000 kroner, men det måtte jeg øke allerede dagen etter jeg opprettet spleisen.

Den lokale bedriften Cermaq valgte å støtte sykkelstuntet med 100 kroner per runde for hver person som deltok fra bedriften.
Totalt har 97 personer deltatt, og det ble syklet til sammen 175 runder rundt øya.

– Selv hadde jeg et mål om 20 runder og klarte 22 runder/671km. Nå håper jeg at det viktigste målet også lar seg gjøre, nemlig å skape diskusjon om det å tørre å være åpen og søke hjelp.

Sykkelstunt
Philip fikk med seg hele 97 andre syklister på sykkelstuntet som til sammen har syklet 175 runder for Mental Helse. I skrivende stund har han samlet inn 180.000 kroner!

Slet med alvorlig depresjon

Philip startet aksjonen for å rette fokus på at særlig menn må bli flinkere til å søke hjelp når ting er vanskelig. Enten det er profesjonelt, hos venner eller rundt kollegaer.

– Jeg har selv strevd med depresjon og vært alvorlig deprimert. Hjelp finnes, det er jeg et levende eksempel på, forteller han åpenhjertig.

– Vi må gjøre noe med stigmaet som dessverre fortsatt finnes rundt psykisk uhelse. Vi har ingen flere å miste.

Philip har selv brukt både hjelpetelefonen og chatten sidetmedord.no, og håper innsamlingsaksjonen kan bidra til at tjenestene kan hjelpe enda flere mennesker som har det vanskelig og som trenger noen å lufte tankene med.

Kart sykkeltur
Kart over øya, tidsbruk og antall kilometer Philip syklet under sykkelstuntet, 29. juli.