Syklet 24 timer i strekk for Mental Helse

Philip Jonson har samlet inn 226.000 kroner til Mental Helse. Han syklet 24 timer i strekk for rette fokus på at menn må bli flinkere til å søke hjelp når ting er vanskelig. Les mer om sykkelstuntet og støtt spleisen her.

Syklet 24 timer i strekk: 29. juli tok Philip en sykkeltur utenom det vanlige. Han syklet rundt Engeløya i Nordland i hele 24 timer til inntekt for Mental Helse. Philip fikk bred støtte fra lokalsamfunnet og det lokale næringslivet for initiativet, og han fikk med seg mange ivrige syklister på laget.

Philip samlet inn totalt 226.000 kroner til organisasjonen.

– Aksjonen har gått over all forventning! Mitt første mål var 10.000 kroner, men det måtte jeg øke allerede dagen etter jeg opprettet spleisen.

Den lokale bedriften Cermaq valgte å støtte sykkelstuntet med 100 kroner per runde for hver person som deltok fra bedriften.
Totalt har 97 personer deltatt, og det ble syklet til sammen 175 runder rundt øya.

– Selv hadde jeg et mål om 20 runder og klarte 22 runder/671km. Nå håper jeg at det viktigste målet også lar seg gjøre, nemlig å skape diskusjon om det å tørre å være åpen og søke hjelp.

Les også: Syklet Europa på tvers og langs for Mental Helse

Philip fikk med seg hele 97 andre syklister på sykkelstuntet som til sammen har syklet 175 runder for Mental Helse. I skrivende stund har han samlet inn 180.000 kroner!

Slet med alvorlig depresjon

Philip startet aksjonen for å rette fokus på at særlig menn må bli flinkere til å søke hjelp når ting er vanskelig. Enten det er profesjonelt, hos venner eller rundt kollegaer.

– Jeg har selv strevd med depresjon og vært alvorlig deprimert. Hjelp finnes, det er jeg et levende eksempel på, forteller han åpenhjertig.

– Vi må gjøre noe med stigmaet som dessverre fortsatt finnes rundt psykisk uhelse. Vi har ingen flere å miste.

Philip har selv brukt både hjelpetelefonen og chatten sidetmedord.no, og håper innsamlingsaksjonen kan bidra til at tjenestene kan hjelpe enda flere mennesker som har det vanskelig og som trenger noen å lufte tankene med.

Ruben luftar barten for psykisk helse kvar dag i Movember Foto privat
Kart over øya, tidsbruk og antall kilometer Philip syklet under sykkelstuntet, 29. juli.